Kinderdagverblijf
Gastouderbureau

Buiten slapen

Op De Kei vinden wij het heel belangrijk dat kinderen lekker kunnen slapen of uitrusten. Iedere groep heeft daarom een slaapkamer en buiten een aantal buitenbedjes.  Het is aan ouders dus de keus of ze willen dat hun kind(eren) buiten of binnen slaapt.

Er wordt de mogelijkheid geboden om in speciaal daarvoor ontwikkelde buitenbedjes te slapen. Slapen in een buitenbedje gebeurt alleen met toestemming van de ouders.

Veilig buiten slapen in de frisse buitenlucht zorgt voor meer weerstand door een grotere opname van vitamine D. De frisse lucht is heel goed voor de longen van jonge kinderen en de innerlijke rust. Vooral voor kinderen die vaak verkouden zijn, met astmatische aandoeningen, allergieën en moeilijke slapers kan een buitenbedje een goede oplossing zijn. Het is bewezen dat kinderen die buiten slapen veel langer en vast slapen waardoor je een uitgeruster kind hebt.

Maatregelen

Wanneer het vriest, zorgen wij voor een passende slaapzak. Bij regen en wind kunnen we de bedjes zo neerzetten dat uw kind hiervan geen last ondervindt. Als pedagogisch medewerker gaan we elke 10/15 minuten kijken. De buitenbedjes zijn onbereikbaar voor mensen van buitenaf. De buitenbedjes zijn voorzien van horgaas en een perspex raam, waardoor insecten en andere dieren niet bij de kinderen kunnen komen.