Kinderdagverblijf
Gastouderbureau

Gezonde voeding

In het voorjaar en in de zomer wordt er groente en fruit gekweekt in eigen tuin. De kinderen kunnen bijv. aardbeien, boontjes of tomaatjes plukken die ze `s middag lekker op hun boterham of bij de groentehap kunnen opeten. Of eitjes uithalen bij de kippen, die we bijvoorbeeld kunnen koken om dit daarna gezamenlijk op te kunnen eten. Wij verzorgen de verse fruit- en groente hap. Dit zal zoveel mogelijk uit eigen tuin gebeuren, indien voorradig. Bij de fruit- en groente hap en het brood krijgen kinderen water, thee (eventueel op smaak gemaakt met citroen, limoen of munt) en melk.

Wij gebruiken zoveel mogelijk gezonde voeding en we stimuleren kinderen om nieuwe dingen te proeven. 

Advies van diëtiste Bionda

Onze gezonde voeding hebben wij aan de hand van het advies van diëtiste Bionda samengesteld. Hierbij hebben we gelet op het aanbieden van minder zoete en zoute belegsoorten, dit omdat de nieren van kinderen teveel zout niet aankunnen. Wij houden rekening met het aanbieden van minder zoute belegsoorten, zoals: zuivelspread, cottage cheese, mozzarella, 100% pindakaas (i.p.v. smeerkaas of gewone kaas) en minder zoete belegsoorten (plakjes komkommer, aarbeien en tomaat i.p.v. bijv. chocoladepasta). We zullen ook af en toe stroop, jam en kipfilet aanbieden, maar de hoeveelheid hiervan proberen we te beperken. 

Verse warme groentehap

Voor de allerkleinste (tot 1 jaar) bereiden wij verse warme groentehappen. Wij proberen wekelijks andere groentehappen te bereiden, zodat de kinderen wennen aan verschillende smaken. De groentehappen worden ingevroren en voorzien van etiket met datum.
Je kunt denken aan verse groentes met aardappelen, pasta, couscous, rijst etc. Wij stemmen de ingredienten en de structuur van de groentehappen af op de leeftijd van de kinderen.
De baby's eten hierdoor niet alleen gezond, maar ook lekker vers. Vanaf de 1 jaar eten de kinderen thuis met de warme maaltijd mee.